Jääkaapin kaasuputki

 

 Ruoste tukkii poltinta

Säätimeltä polttimelle menevä putki ruostuu sisältäpäin ja ruoste tukkii poltinta. Kaasuputki on suhteellisen helppo vaihtaa. Autovaraosaliikkeestä voi ostaa A-A päillä olevan 140cm (mittaa vanha) pitkän jarruputken, jolla vanhan kaasuputken voi korvata. esim. youtubesta löytyy videoita kuinka homma tehdään.

Putken voi tehdä itsekkin metritavarasta. Se tehdään niin kuin jarruputkikin. Jarruputkea myydään metritavarana, putken päitä myydään kappaleittain. Työhön tarvitaan työkalu, jolla kartiopäät putkeen tehdään sekä putkileikkurin. Useammilta tee-se-itse miehiltä nämä tallista löytyvätkin.
Huom! Lue turvallisuus huomautus sivun lopusta!

 

Tukkeutunut poltin

Kuvassa poltin jonka pienet reijät ovat tukkeutuneet. Tällainen poltin palaa kyllä, mutta liekki ei ole oikeanlainen eikä tuota lämpöä riittävästi. Sen vuoksi jääkaappi ei kylmene. Reijät voi koittaa avata vaikka pienellä neulalla, poranterällä tms. Polttimen uusiminen on kuitenkin varmin ratkaisu.

 

Suutin

Polttimen toisesta päästä löytyy suutin. Suutin on vaihdettava osa polttimeen. Suuttimen keskellä on pieni reikä. Reikä tukkeutuu herkästi mm. kaasuputkesta irtoavasta ruosteesta. Suuttimen reikää voi koittaa puhaltaa auki, mutta sitä ei saa mekaanisesti työstää. Mikäli reikä suurenee mekaanisen rasisauksen seurauksena, kaasun virtaus saattaa muuttua. Tästä voi seurata suurempi liekki, mikä puolestaan lisää ylikuumenemisen ja tulipalon riskiä.

 

Tarkista kaasuvuodot

Tässä tehokas spray kaasuvuotojen etsintään. Sprayn avulla mahdolliset vuodot liittimissä tai letkuissa löytyvät helposti. Aine on itsessään hieman vaahtoavaa ja se on käytön jälkeen helppo pestä pois.

 

 

Kaasutyöt ovat luvanvaraisia töitä!

Kaasutyöt ovat luvanvaraisia toimenpiteitä, ja ne tulisi aina jättää ammattilaisen tehtäväksi. Jos kuitenkin päätät vaihtaa kaasuputken itse (vaikka se ei ole suositeltavaa), muista noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja turvatoimia. Tarkista kaasuliitokset huolellisesti vuodonilmaisin sprayn avulla ennen käyttöönottoa. Lisäksi on suositteltavaa tarkastuttaa laitteet ja asennukset ammattilaisen toimesta mahdollisimman pian. Muista, että olet itse täysin vastuussa kaikista tekemisistäsi ja asennuksistasi, ja väärä toiminta voi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita sinulle itsellesi sekä muille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *