Kaasujääkaapin polttimen puhdistus ja pakoputken nuohous

 

Irrota jääkaapin tuuletusritilät.

Irrota jääkaapin tuuletusritilät. Alemmasta aukosta näet peltilaatikon, joka on kiinni muutamalla ruuvilla. Kyseessä on polttimen suojapelti – ota se pois.

 

 

Irrota polttimen kiinnitysruuvi.

Irrota polttimen kiinnitysruuvi (1 kpl). Tämän jälkeen voit laskea polttimen hieman alaspäin ja kääntää sen hieman sivulle. Nyt voit puhaltaa esimerkiksi paineilmalla mahdolliset karstapalaset pois polttimen ilmareiästä. Voit myös nuohota pakoputken, ja karsta ei putoa polttimen päälle.

 
 
 

Puhallusspray

Puhallusspray on kätevä eteenkin polttimen puhdistamiseren. Eli ens hätään voi polttimen ilmareiästä puhaltaa ilmaa tällaisella ”paineilma”pullolla. Eli puhaltaa mahdollisia karstakökkäreitä pois polttimen reijistä.

 

Pakoputken nuhoaminen.

Irrota pakoputken pää, jotta pääset paremmin nuohoamaan putkea.

 
Kaasujääkaapin pakoputki

Tämä kuva vanhemmasta Elektrolux kaapista.

Tämä kuva vanhemmasta Elektrolux kaapista.

 

Poista lämmönjakaja

Kun olet saanut pakoputken pään irrotettua, putken sisällä roikkuu rautalangan varassa spiraalinmallinen lämmönjakaja. Ota se pois nuohouksen ajaksi, mutta muista laittaa se myös takaisin. Kuvassa siis valkoinen rautrengas.

 
 

 

Lämmönjakaja.

Kuvassa lämmönjakaja. Lämmönjakaja voi olla myös hyvin paljon spiraalimaisempi.

 

Tämä kuva vanhemmasta Elektrolux kaapista.

Kaasujääkaapin polttimen puhdistus ja pakoputken nuohous kannattaa tehdä ennakoivasti. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä. Putken voi nuohota esim. sopivalla pulloharjalla. Perään voi päästää paineilmaa. Muista suojata poltin alapuolelta ennen nuohoamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *